BLVC-Coördinatie bij de realisatie van het project De Entree in opdracht van Max Bögl.

Over het project

De centrumzijde van Amsterdam Centraal krijgt een nieuwe entree. De centrumkant van Amsterdam Centraal wordt geheel vernieuwd van stationsgebouw tot Damrak en van Schreierstoren tot de Droogbak. Het gebied moet over zo’n 5 jaar overzichtelijker en aantrekkelijker zijn. Het water wordt groter en onder water komt een fietsenstalling voor 7000 fietsen. De uitvoering start met het verdiepen van de weg onder het spoor aan de westkant van het station. Dat is nodig omdat in de toekomst doorgaand autoverkeer niet meer aan de centrumzijde, maar aan de IJ-zijde het station passeert. Op deze manier blijft de binnenstad van Amsterdam leefbaar en bereikbaar. De vernieuwing moet een verbetering worden voor alle Amsterdammers en bezoekers die hier lopen, fietsen en het openbaar vervoer nemen.

Foto: Van Oord

Onze rol in het project

De BLVC-Coördinator valt onder de Omgevingsmanager en moet ervoor zorgen dat het Bereikbaarheid-, Leefbaarheid-, Veiligheid- en Communicatie (BLVC)beleid van het project de Entree op een professionele en samenhangende wijze in de praktijk wordt gebracht.

De taken van de BLVC-Coördinator zijn onder meer: ondersteunen van de Omgevingsmanager, het opstellen van een BLVC-plan, coördinatie geven aan de uitvoering hiervan. Daarnaast filmmateriaal produceren ten behoeve van de projectcommunicatie. En overleggen en werkzaamheden afstemmen met de rest van het omgevingsmanagementteam.

Info

Projectnaam:
BLVC-Coördinatie De Entree
Opdrachtgever:
Gemeente Amsterdam
Opdrachtnemers:

Max Bögl

Locatie:
Amsterdam
Projectomzet:
€ 148 mio euro
Projectfase:
Uitvoeringsfase
Oplevering:
2023